Madonna della Corona

Madonna della Corona, de “hangende kerk”

Madonna della Corona, de “hangende kerk” aan de rotsen van de Monte Baldo is een bijzondere plek om te bezoeken.

Adres:

Santuario Basilica Madonna della Corona
Loc. Santuario – Fraz. Spiazzi
37020 Ferrara di Monte Baldo
Verona – Italy

Navigeren en parkeren:
Omdat je niet met de auto letterlijk tot aan de kerk kan komen heeft het geen zin bovenstaand adres te gebruiken (meeste navigaties hebben dan ook dit adres niet erin staan) maar navigeer naar het stadscentrum van Ferrara di Monte Baldo en je komt direct uit bij een van de parkeerplaatsen van waar je kunt lopen of met de bus naar de basiliek kunt gaan. Mocht bij de eerste parkeerplaats geen plek meer zijn, rij dan zo’n 50 meter verder, daar is een parkeerplaats bij een Albergo (hotel) en daar stopt de bus ook of je loopt van daaruit naar beneden.

Honden:
Honden zijn bij de basiliek niet welkom, wel kun je tot aan de basiliek met de hond komen. Ook in de bus is de hond welkom.

Bus of lopen:
Een buskaartje kost € 1,80 per persoon per rit. Je kunt naar beneden lopen en de bus omhoog nemen (wel aan te bevelen gezien het ontzettend stijl en hoog is) of ook de bus naar beneden nemen. Hiermee mis je wel de bronzen beelden die naast het pad staan (zie video), gezien de bus daar snel langs rijd.

Eten en drinken:
Bij de basiliek is een horecagelegenheid waar je “dolce” en drinken kunt kopen. Je kunt hier niet pinnen, dus neem cash mee!

Foto/Film:
Je mag overal filmen en foto’s maken, echter is het wel een stilteplek dus houdt hier rekening mee.

Leuk weetje:
Vanaf de snelweg vanuit de richting Oostenrijk kun je de basiliek al zien, hoog in de bergen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *