Giro mania

Giro Mania

Giromania en fiets vakanties in Italië
O.a. door deze promotie van Italië als wielerland weten gelukkig ook steeds meer Nederlanders Italië te vinden voor een fietsvakantie. Was voorheen de trek vooral richting Ardennen en Frankijk, inmiddels behoren de Stelvio en de Mortirolo in de Italiaanse Alpen ook zeker tot de favorieten. Maar Italië biedt meer!

Het schitterende afwisselende landschap in combinatie met lichtere en zwaardere klimmen, het heerlijke eten en de Mediterrane sfeer maken een fietsvakantie in de Laars tot een feest. Of je nu op de tourfiets, de racefiets of de mountainbike het land wil ontdekken; of je lekker relaxed wil rondrekken op de fiets of juist het uiterste van jezelf wil vergen, het is allemaal mogelijk in Italië.

Dat Italië als fietsland steeds meer in trek komt, merken we zelf ook. De meeste wielrenners die we over de vloer krijgen, nemen hun eigen fiets mee, maar we hebben ook een aantal mountainbikes staan die gasten kunnen huren. Nu valt in de hele regio op, dat er steeds meer buitenlandse toeristen korte of langere tijd komen fietsen in het gebied en daarmee stijgt ook het aantal dienstverlenende bedrijven die fietsen verhuren. Was het 2 jaar geleden nog onmogelijk om een racefiets te huren in de buurt, tegenwoordig zijn er meerdere mogelijkheden om een fiets te huren in alle categoriën: racefietsen, mountainbikes, tourfietsen en zelfs E-bikes.

Sinds 2 weken is daar een fietsverhuurbedrijf bij gekomen in Barolo. Voor onze gasten en onszelf bijzonder interessant, want het maakt het aanbod van weekendarrangementen mogelijk. In een weekend met de fiets op de auto naar Piemonte rijden vanuit Nederland of België, is gewoon te ver voor een korte periode. Wanneer je ter plaatse echter een goede racefiets kunt huren, pak je makkelijker het vliegtuig en is een weekend fietsen in Piemonte ineens wel mogelijk.

Ja, het virus om Italië als fietsland te ontdekken waart rond. Fred heeft een grote fietsgroep gehad tijdens het Pinksterweekend en Donderdag komt er nog een ploeg aan. Het gebied de Langhe leent zich dan ook uitstekend als uitdaging voor geoefende en minder geoefende fietsers. Een reeks van 10 klimmen zijn in kaart gebracht onder de noemer ‘Le Salite dei Campioni’ en de verschillende trajecten hebben klinkende namen van wielerlegenden, zoals de Fausto Coppi en de Jacques Anquetil. En nu is Zondag het laatste traject van de Giro d’Italia. Het laatste stuk loopt van Cuneo naar Turijn, ‘vlak’ langs Bonvicino. Voor wie langs de route staat is het hele circus in no-time voorbij, maar het sfeertje, de roze gloed die over alles heen ligt en het tot de verbeelding sprekende Italiaanse straattoneel maken dit festijn meer dan een bezoek waard. Wellicht dit jaar te laat voor je, maar als je nog eens in de gelegenheid bent, ga zeker een kijkje nemen. Roze is het nieuwe zwart!

A presto!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *